Výcvikový deň Košice 25.5.2024

  • Post author:
  • Post category:aktuality

Dňa 25.5.2024 sa uskutočnil výcvikový deň v Košiciach. Účastníkov privítal v poľovníckom dome Attila Oravecz  a vedúci oblasti č. 10 Vladimír Varga. Po rozdelení prác výcvikárom klubu Ing. Jozefom Telepun PhD. sa za slnečného počasia pustilo do práce viac ako 17 alpských jazvečíkovitých duričov.
Krásne prostredie ale horúce počasie dalo zabrať mladým zverencom. Disciplíny boli pre mladých psíkov namáhavé a pre ich vodičov to boli nové skúsenosti. Niektoré výkony boli lepšie, iné zase slabšie ale potvrdilo sa, že tréning robí majstrov. Pokiaľ vodiči so psíkmi tvrdo trénovali Ľubomír Fabián pripravoval špeciality maďarskej kuchyne. Po výdatnom a chutnom obede výcvikár klubu Ing. Jozef Telepun, PhD. spolu s výcvikárom českého Klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého Zdenkem Jandlem viedli prednášku na tému: Ako zlepšiť chov a výkon alpského jazvečíkovitého duriča.
Na záver sa chcem poďakovať Atillovi Oravczovi za perfektne zorganizovaný výcvikový deň a občerstvenie, ktoré bolo podávané v horúcom prostredí. Vladovi Vargovi vedúcemu oblasti č. 10 ako aj ostatným členom, ktorí sa podieľali na príprave tejto úspešnej akcie.
Pozitívom je veľký záujem zo stany členov KCHAJD ale aj ochota organizovať takéto akcie na vysokej úrovni, preto sa môžeme tešiť na ďalšiu akciu, ktorá bude 29.-30.6.2024 v Zámutove, okres Vranov nad Topľou pod názvom Víkend s Daxlom.

Ing. Jozef Telepun, PhD.
Výcvikár KCHAJD